הטעויות הכי נפוצות בהכנת קפה בבית (ואיך להימנע מהן)

תרבות הקפה הנהוגה בישראל ובעולם יוצרת קשר רגשי עמוק וחשיבות רבה לחוויה של כל לגימת קפה. בעבור רבים, קפה הוא הרבה מעבר למשקה חם, ומהווה טקס אישי, חיבור חברתי ורגע זוגי, הרגל מרגיע וחלק בלתי נפרד מן היום.

בין אם מדובר בקפה פשוט ממי הקומקום ואבקה טחונה, ובין אם בספל מהביל של אספרסו שיצא ממכונה, קפה מדויק שקולע לטעם ולהעדפה יעניק חוויה חיובית ותחושה נפלאה, בעוד שטעמו של קפה מאכזבעשוי להתלוות אלינו ולהפוך את היום כולו ליום בטעם רע.

מאמר בשיתוף creama.co.il

איך להימנע מתאונות קפה ביתיות?

ראשית, נתעלם מן האזכור בפסקה הקודמת שמעניק לגיטימציה לקפה שעשוי מאבקה המעורבבת במים. קפה זה פופולרי בקרב אוכלוסיות וותיקות, בחדרי מורים ובמשרדים ממשלתיים, בליווי ערגליות ו/או וופלים לימון.

חובבי קפה אמיתיים לוגמים קפה מפולים איכותיים, שעברו תהליך של מיצוי וטחינה, ומחזיקים במכונת קפה ביתית.

ועם זאת, הכנת הקפה במכונה אינו ערובה להפקת קפה משובח, ואפילו רכישה של מארז קפסולות מרשת הקפה החביבה עליכם, עשויה להביא לכוס קפה ביתית בטעם שונה במקרה הטוב (אמא אמרה שלא אומרים איכס על אוכלולכן נימנע מלתאר את התחושה במקרה הרע).

כל השיטותלהכנת קפה מושלם, ללא טעויות:

מתכונים עצמאיים

קפה הוא מוצר רגיש שנוטה להיעלב כשלא נוהגים בו בכבוד הראוי, בדומה לעוגת גבינה שבמהלך אפייתה פתחו את התנור. תוותרו על סיסמאות וקלישאות דוגמת "זה עניין של טעם", ותיצמדו להנחיות ולהמלצות של היצרן ושל סוג הקפה הנבחר.

טעות נפוצה שמחרבת קפה מעולה:

הוספת חלב לצורך הבהרה של הקפה ועידון המרירות.

הפתרון: בחרו מראש בסוג קפה המעניק טעם מאוזן ורמת חוזק לטעמכם. טעמו של הקפה נקבע הן על פי סוג פולי הקפה הנבחר והן על פי רמת הקלייה שהוא עובר.

מצאתם את הקפה המושלם? כל שנותר לכם הוא לא לקלקל אותו.

טחינה אחידה לכל סוגי הקפה

פולי הקפה הקלויים עוברים טחינה, וניתן לרכוש את אבקת הקפה הטחונה בשקית וואקום המשמרת את טעמו. חובבי הקפה הרציניים יותר יעדיפו לרכוש את הפולים הקלויים, ולטחון את הקפה בבית באמצעות מטחנת קפה.

היתרון הטמון בטחינה עצמית הוא בטריות ובארומה שמתקבלת בתהליך הטחינה, אולם גם באפשרות לבחור את רמת הטחינה ועובי הגרגירים שיתקבלו, בהתאם לקפה המועדף.

כך או כך, אל תחשבו להשתמש באותה אבקה או באותה רמת טחינה לכל סוגי הקפה, שכן טעמו של הקפה נשען בין היתר, על עובי האבקה והגרגירים:

  • קפה אספרסו/הפוך: טחינה דקה מאוד.
  • קפה פילטר ומקיאטו :טחינה בינונית.
  • קפה French Press- טחינה גסה.

מעדיפים לרכוש קפה טחון שנארז בוואקום? תבחרו את הקפה על פי רמת הטחינה וסוג המשקה המועדף עליכם, ואל תציעו לאורחים קפה מסוגים אחרים, שאינם מותאמים לטחינה.

שימוש במים לא מסוננים

מי הברז בישראל עתירים באבנית, רכיב שאינו מצוי בשום מתכון לקפה שמכבד את עצמו.

מלבד הנזק שהאבנית עשויה לגרום לאורך זמן לרכיבי המכונה, היא פשוט לא טעימה.

להכנת הקפה משתמשים במים ממכשיר הסינון בלבד.

אין לכם מכשיר סינון מים בבית? ההיגיון של המומחים שלנו אומר שמי שלא משקיע באיכות המים שהוא שותה, לא ישקיע גם באיכות הקפה ובמכונת קפה, אבל למקרה שהם טועים, במקרה כזה פשוט תשתמשו במים מינרליים מבקבוקים.

טמפרטורת המים

המים החמים שפוגשים את פולי הקפה אחראים על תהליך של מיצוי הטעם. בפשטות: המים מפרקים את פולי הקפה הטחונים וממיסים אותם, תוך שחרור מאוזן של הטעם לתרכובת שנוצרת.

מים חמים מדי ייצרו שחרור מהיר מדי וטעם מעט שרוף, ואילו מים שאינם מספיק חמים לא יביאו למיצוי הטעם האופטימלי.

טמפרטורת המים המומלצת לקפה היא 93-96 מעלות.

איך מוודאים שימוש במים בטמפרטורה הנכונה?

אפשרות אחת היא שימוש במדחום הביתי (בתנאי שאתם מאלה שבודקים חום רק מתחת ללשון).

האפשרות השנייה היא הבאת המים לרתיחה, שמתבצעת ב-100 מעלות צלזיוס, והמתנה של כדקה בטרם השימוש בהם.

היחס בין הכוס לכפית

הטיפ האחרון מיועד לאלו שמעריכים את טעמו של קפה איכותי, אך לא מוותרים על נגיעה של סוכר שממתיקה את טעמו והופכת את הכוס למושלמת. בין אם אתם זקוקים לכפית סוכר מחוקה להמתקה קלה, או גודשים את הכפית לערמה גבוהה, היחס המושלם בין הכוס לכפית יביא לרמת הדיוק הסופית והמוחלטת ולטעם אחיד ומפנק בכל הפסקת קפה.

מצאתם את הכוס והכפית שמעניקים את היחס המושלם? רכשו מארז גדול של שני הפריטים הללו, ופזרו אותם באחריות בין המטבח הביתי, מקום העבודה, חברים קרובים ובני משפחה, שחברתם משפרת את הטעם ואת החוויה בכל מפגש לקפה.

חזרה לעמוד הבית

מה היה לנו עד עכשיו?

קטגוריות נוספות באתר

צור קשר

מעוניין לפרסם אצלנו? מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך זמן קצר

5/5

מאמרים נוספים בתחום

מאמרים אחרונים באתר

טרנדים

מאמרים פופולריים אחרונים

אוכל מנחם: מתכונים שיחממו לכם את הלב

"אוכל מנחם: מתכונים שיחממו לכם את הלב" הוא מאמר שמציג מגוון מתכונים שמבוססים על חומרי גלם פשוטים וזמינים, ושיוצרים יחד ארוחות שמעוררות תחושת נוחות וביתיות.

חשיבות המיתוג העסקי להצלחת העסק

מיתוג עסקי הפך לאחד מהגורמים המרכזיים בהצלחת עסקים בעידן המודרני. הוא משפיע על האופן בו הלקוחות תופסים את העסק, על נאמנות הצרכן ועל יכולתו של